Ølberg Camping (besøkt mai 2018)

Det var meldt strålende vær og vi ville teste oppsett av utstyr før sommerferien, så en helg i mai bestemte vi oss for å prøve lokal camping. Turen gikk til Ølberg Camping som drives av Rogaland Friluftsråd. Plassen ligger mer eller mindre på stranden. Det er mange fine plasser å sette teltet sitt, men dersom man kommer med telt så stort som vårt, så var det ikke veldig mange alternativer. Campingplassen har ikke butikk, så her må man ha med seg alt man trenger. Det er også et lite stykke å kjøre til nærmeste butikk. Det er en kiosk og en restaurant på stedet, og i denne kiosken selger de områdets beste soft-is. 


Vassing i solnedgang

Å finne en plass å sette teltet vårt var som sagt utfordrende, for vi er avhengig av et ganske stort flatt område, men vi fant en fin plass til slutt. Det er strøm-uttak godt spredt ut over plassen, så det var ingen problem å koble seg på strøm i dette området der vi satt opp teltet. Lengre inn på plassen var det lengre mellom uttakene og man må være obs på dette om man vil ha strøm til teltet. Det er ikke inndelte plasser, så det ser ut som om man setter telt/bobil/campingvogn der man ønsker.

Vi fant en fin plass å sette teltet vårt.


Bygget med toalett og bad var også offentlig toalett for alle som benyttet stranden. Det var plassert langt inne på campingplassen, så det var en del strandgjester som gikk rundt inne på plassen.  Bygget var slitt og renholdet som forventet med tanke på at det var strandgjester som brukte det hele dagen. 

                                      


Det kostet penger (poletter man fikk kjøpt i resepsjonen) å dusje. Dusjen var festet høyt på veggen og var bak et forheng. Vi prøvde den ikke. 


Søppelkontainer utenfor vaskerommet

Greit utstyrt vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel

Kjøkken der to husstander kunne lage mat og spise samtidig. 

Rent og fint kjøkken


Lekeplass ved sanddynene
Til tross for slitte servicebygg og stort antall utenfra-besøkende, hadde vi en veldig fin helg her og vi hygget oss fra vi kom til vi dro igjen. Vi badet, solte oss, fløy med drage, og slappet veldig godt av hele helgen.


Campingplassen oppsummert:
+ Fin beliggenhet
+ Flott strand!
+ NAF-rabatt
- Ikke mulig å booke opphold
- Ikke inndelte plasser
- Slitte servicebygg
- Offentlig toalett på plassen

Comments

Kart over plasser vi har vært - klikk på merket så kommer lenke til blogpost opp

Popular posts from this blog

Sjøsanden Camping

Legoland Holiday Village

Reisverk (stang vs. luft)