Moysand Familiecamping (besøkt august 2017)Vi skulle levere eldstemann på leir på Sørlandet første helg i august og trengte en plass å overnatte i den fobindelse. Da sjekket vi ut campingplasser mellom Kristiansand og Arendal og landet til slutt på at Moysand Familiecamping så ut som det beste alternativet. Vi er jo som kjent litt skeptisk til norske campingplassers standard når vi sammenligner med de danske, så vi sjekket flere plassers nettsider og brukte også google-maps for å få et oversyn over plassene før vi altså bestemte oss for denne. Moysand Familiecamping har fine nettsider og kunne også skilte med at den har 5 stjerner. Det var dessverre ikke mulig å booke plass på nettsidene, men en hyggelig person kunne per telefon bekrefte at det ville være plass til oss og teltet vårt. Det stemte bare såvidt, fordi det var ikke mange flater som var store nok til at teltet vårt kunne stå flatt, men vi fant oss da et område til slutt.

Moysand FamiliecampingSelv om det av bildet her ser ut som om det er inndelte plasser, så stemmer det dessverre ikke med virkeligheten, for telt, vogner og bobiler plasseres tilsynelatemde mer etter innfallsmetoden. 
Vi var veldig heldige med været, og fikk prøvd oss på  strendene som var på plassen. Det er to strender, og begge var velhodt og fine, så det var perfekte forhold for bading både for voksne og barn.  Ved den ene stranden var det butikk og restaurant/kafe. Butikken hadde det man trengte av kolonialvarer, div campingrekvisita, badeleker og godteri, men prisene var høye - som forventet. Pizza i restaurant/kafe var rimelig, og man kunne også kjøpe seg en øl til maten om man ønsket det. Vi var der sent i sesongen og hadde stranden mer eller mindre for oss selv.  

Teltet ble plassert midt på en slette. Det syns ikke så godt på bildene, men dette var det eneste flate området på denne delen av campingplassen. Dette var også en plass nær strøm og vann. Derssom vi hadde satt teltet lengre ut mot kanten ville vi ikke hatt lang nok kabel for å få strøm (og vår kabel er 25 meter hvilket er maks tillatt på campingplasser i Danmark).

På kvelden kom det en smarting og plasserte vognen sin rett utenfor åpningen på teltet vårt, og sperret også veien for alle som skulle ut og inn. Det kommer ikke godt fram på bildet, men det er kun en meter mellom vår bardun og hans vogn. Vognen hadde utelys som sto og lyste hele natten, så vi trengte ikke fyre opp telys for å ha lys når vi satt ute på kvelden. Det var veldig sjenerende og vi er litt overrasket over at de som gikk vakt på kvelden ikke ba dem flytte seg. Servicebygg:


Toalerttene og badene i  servicebyggene var fantastisk fine! Her var rent og veldholdt, og man kunne også bestille sitt eget bad som man kunne ha under hele oppholdet. Jeg er usikker på om dette gjalt alle gjester eller om det var forbeholdt enkelte grupper gjester. 


Det var også eget vaskerom for de firbente


Stemningsbilder fra plassen


Vi syns nok at spikertelt og fastliggere hadde tatt litt vel overhånd på plassen og vi følte vi gikk inn i et tett hyttefelt når vi gikk tur på campingplassen. Men uten fastliggere av denne type så ville nok ikke campingplassen la seg drive, så derfor skal vi i grunnen være glad for at de er der og at ikke alle er like rastløse som oss. Vi fant bare en lekeplass på campingen, men den var til gjengjeld veldig stor og fin.Da vi skulle lage mat på kjøkkenet, fikk vi oss en overraskelse da det viste seg at kjøkkenet kun hadde indukjsonsplater, og vi ikke hadde med oss stekepanne som virket på induksjon. Heldigvis solgte de engangsgriller i butikken, så biffen ble da stekt til slutt. 
Oppvaskkummene på kjøkkenet var veldig små, men det var steamer der, så oppvask gikk som en lek allikevel. Kjøkkenet hadde bare to "stasjoner" så det var godt vi ikke var mange i telt som skulle bruke kjøkkenet disse dagene. Det var også veldig trangt der inne, så vi ble godt kjent med de andre som laget mat samtidig som oss. 


Oppsummert:
+ Fine nettsider
+ Lekerom innendørs (- lukket på slutten av sesongen)
- Dårlig med informasjonom åpningstider lekerom
+ Gratis wifi
+ gratis dusj
+ Strøm inkludert
+ Rimelig
+ Bom med kode
+ Fint strandområde
+ Greit utvalg i butikk (grisedyrt!)
+ Restaurant
- Manglende meny (tilgjengelig)
+ Veldig bra renhold!!!
+ Velholdt
+ Ikke noe bråk
- Fastliggere
+ Veldig bra service (hyggelig, høflig, imøtekommende)
+ Paintball, klatrestativ, strandvolley, badmintonnett, "ballbinge".
- Gjester parkerte biler rundt omkring på teltplasser og fikk stå der ...Denne plassen var planert og passe for teltet vårt, men der hadde noen parkert bilen sin ...

Comments

Kart over plasser vi har vært - klikk på merket så kommer lenke til blogpost opp

Popular posts from this blog

Sjøsanden Camping

Legoland Holiday Village

Reisverk (stang vs. luft)