Legoland Holiday Village


Legoland Holiday Village

(Billund Camping)
Når man skal til Legoland er dette en perfekt plass å bo. 

Vi ville til Legoland igjen, og igjen skulle vi bo i Billund Camping (som nå heter Legoland Holiday Village). Vi hadde ikke bestilt plass, for her er nesten alltid ledig, da campingplassen er stor. Denne gangen var det nok litt senere i sesongen enn vi var vant til, så vi burde ha booket. Vi fant altså ikke plass der vi hadde håpet å være, nær lekeplass og dyr, men vi fant en nesten like perfekt plass rett ved inngang og restaurantbygg. Fordelen med plassen vi fant denne gangen, var at det var kortere å gå til  og fra Legoland/Lalandia når vi ikke trengte gå gjennom hele campingplassen. Men det var et stykke til nærmeste lekeplass. 


Telt satt opp, restaurant i bakgrunnenFordi denne campingplassen ligger 450 meter fra Legoland, er det naturlig at de fleste som bor her er her for nettopp Legoland-besøk. Når nå campingplassen også har blitt en del av Legoland Holiday Village har man "profesjonalisert" den så alle ansatte her går med Legoland-uniformer, det er Lego-tema på hyttene som leies ut, musikk fra Lego-filmene spilles non-stop på repeat i servicebyggene og det er Lego-dyr i skogen. 

Lego ulvefamilie
Matlaging

Her på campingplassen er det strøm ved alle oppmerkede plasser, så matlaging i teltet kan fint la seg ordne med strøm om man ønsker det. Vi har med oss kokeplate og steker/koker mat på den. Med denne og vannkoker, trenger vi ikke fyre opp ild av noe slag dersom det er tørt der vi er (og det hender det jo at det er om sommeren). Kokeplaten som er på bildet under anbefales IKKE, da termostaten ikke virker som den skal (slår seg av for fort = kjent problem fra produsent, så den er ikke i salg mer).

Dersom man ikke har med seg kokeplate/egen grill og ønsker å tilberede mat, kan man lage mat på campingplassens kjøkken/grill. Det er flere fine kjøkken i servicebyggene, i tillegg til flere grillområder med griller og bord man kan sitte og spise ved om man ønsker (utendørs og innendørs). 

Restauranten tilbyr buffet, så man kan spise der om man ønsker (ganske dyrt), og man kan også kjøpe pizza og ta med seg i teltet. Vi har aldri prøvd buffet, men pizzaen har vi testet, og den er god. 
Butikken på plassen har også det man skulle trenge for å lage seg mat  om man ikke vil gå til butikk. Som på alle andre campingplasser med butikk i Danmark kan man få kjøp seg noe god vin, øl, sprit etc. dersom man ønsker det. Vi har aldri opplevd fyll på campingplassene vi har vært på selv om alkoholen er lett tilgjengelig.


Matlaging i teltet
Det er noen små og et stort lekeområde på plassen. Det er også en liten "gård" med dyr. Der er det geiter, esler, kaniner og marsvin som ungene fritt kan mate med gress, blader og løvetann. Her kan man ikke gå inn blant dyrene slik som man kan på mange andre campingplasser. Burene dyrene er i er store og dyrene kan trekke seg inn i eget hus om de ikke ønsker å være ute og bli matet ...

Mate kaniner med løvetannbladerNAF-rabatt: 
Dersom man er NAF-medlem er det 15 % rabatt på camping her, men da må man bestille ved å ringe eller ved ankomst. Det er ikke mulig å få NAF-rabatt ved online booking dessverre. Man får også NAF-rabatt i Legoland, men det krever også at man kjøper bilettene i bilettlukene ved Legoland. Kveldshygge i teltet
Campingplassen oppsummert: 

+ Fine servicebygg
+ Mange familierom
+ Stort innendørs oppholdsrom
+ Støm på alle oppmerkede plasser
+ Nært Legoland og Lalandia
+ Gangavstand til sentrum
+ Vakthold hele døgnet
+ Lukket med bom hele døgnet
+ Minigolf
+ Mooncars
+ Miljøbevisst - utstrakt bruk av solcelle
- Profesjonalisret til det upersonlige
- Filmmusikk på repeat i servicebyggene  (de fire samme sangene igjen og igjen og igjen)Lenker:Comments

Kart over plasser vi har vært - klikk på merket så kommer lenke til blogpost opp

Popular posts from this blog

Sjøsanden Camping

Reisverk (stang vs. luft)