... og om lidt er kaffen klar


De første årene brukte vi pulverkaffe og var i grunnen greit fornøyd med det, men dersom man skal ha mer enn en kopp så blir dette fort dyrt - og dessuten liker vi bedre vanlig kaffe. 

Vi hadde observert noen dansker sitte og helle vann rett i filter over i en tv-kanne, og bestemte oss for å prøve det samme. Det viste seg da at de selger "filtertragt" på de aller fleste campingbutikker og campingplasser i Danmark, og de kostet nesten ingenting (betalte 19 DKK for vår på campingplassen i Billund). Vannkoker hadde vi allerede med oss, og termosen vi hadde brukt til å ha med kaffe hjemmefra, så da ble det skikkelig kaffe på oss også. Vi kjøpte filtermalt kaffe på butikken og kunne nå trakte kaffe rett i termosen.

Nå har vi avansert litt, og i stedet for vannkoker kokes vannet i kjele på induksjonsplaten, og kaffen kvernes i elektrisk kaffekvern før vi trakter over i termokanne. Grunnen til å koke vann på induksjonsplaten er at vi har denne med allikevel og derfor har lagt igjen vannkokeren hjemme for å spare plass. Kjelen vi koker vannet i er sammenleggbar, så den tar nesten ikke plass i det hele tatt. 
Induksjonsplate og "sammenleggbar" kjele. Induksjonsplaten her er kjøpt på Ikea, mens kjelen er en Outwell collaps som vi kjøpte hos Sola Bobil (men den selges i de fleste butikker som fører Outwell-produkter). 

Bildet øverst i posten viser kaffekanne med sammenleggbar trakt fra Outwell. Vi anbefaler ikke den trakten, fordi silikonen løsnet fra "metallrammen" sin og da ble den ødelagt.

Comments

Kart over plasser vi har vært - klikk på merket så kommer lenke til blogpost opp

Popular posts from this blog

Sjøsanden Camping

Legoland Holiday Village

Reisverk (stang vs. luft)